Category Archives: Zakelijk

Ixbrl tagging services

In Nederland willen sommige banken dat financiële rapporten aan hun een ixbrl tagging hebben. Het is dan ook verplicht om het in ixbrl aan te leveren voordat ze het in behandeling nemen.

Xbrl en ixbrl

Tussen xbrl en ixbrl zitten een aantal subtiele verschillen. Een opvallend een groot verschil is dat alleen een computer xbrl bestanden kan decoderen en lezen maar ixbrl kunnen mensen ook lezen. Zo kan de ontvanger het altijd lezen ongeacht of er iets fout gaat. De banken kunnen zo meteen zien wat de bedoeling is en hoe het verder afgehandeld moet worden. In het buitenland zijn hier al ver mee en is het bij veel instellingen verplicht om financiële rapporten in ixbrl aan te leveren. In Nederland zijn we nog niet zo ver alhoewel xbrl vaak wel verplicht is bij veel bedrijven en instellingen.

Ixbrl tagging

Veel bedrijven moeten zich nog verdiepen in ixbrl tagging en kunnen het nog niet zelf doen. Vaak hebben ze niet de afdelingen hiervoor. Ze besteden het daarom vaak uit aan bedrijven dat ixbrl tagging services leveren. Als een bedrijf kun je zelfs aangeven welke ixbrl tagging services je wil en tot welke mate. Over deze proces kun je meer lezen op de volgende sites.

Heb jij je boek al afgedrukt

boek-drukkenDe meeste mensen denken dat het schrijven van een boek makkelijk is, maar dat is niet zo. Natuurlijk helpt het wel als je al een idee hebt waar je over wilt schrijven en het helpt ook om fantasie te hebben, maar dan moet je natuurlijk ook nog weten hoe je het op gaat schrijven. Het opschrijven ervan kan nog wel eens lastig worden.

Dan heb je natuurlijk de mensen die denken, wat moet ik met mijn boek nadat ik het heb geschreven, ik laat het wel gewoon op mijn computer staan, want verder doe ik er niks mee. Dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn, je kan het aan andere mensen geven om het te lezen. Je kan dan wel een kopie vanuit je computer sturen naar je vrienden en familie, maar soms is het toch wel handiger en veel leuker, om het ze gewoon in hun handen te geven.

Toch zijn er genoeg mensen die ervoor kiezen en boek te schrijven en ervoor zorgen dat deze boek een erg leuke boek wordt om te lezen. Nadat ze klaar zijn met het schrijven van hun boek, weten ze niet wat ze ermee moeten doen. De meeste kiezen er dan ook voor om het te laten voor wat het is en er verder niks mee te doen. Dit is best wel zonde, want je hebt er zoveel tijd en aandacht aan besteed, dan mag het ook wel door andere mensen bewonderd worden. Je wilt dat andere mensen het kunnen lezen en dat ze het ook echt in hun hand kunnen houden, net als ieder ander boek die jij en andere mensen lezen.

Wil jij graag dat je jouw boek in je handen kan houden? Dan is het een slim idee om je boek te laten afdrukken, dit kan je overal doen, je moet gewoon een goede plek vinden voor het afdrukken en deze plek kan je online vinden.

Wil je ook een boek laten drukken? Kijk dan eens op een van de onderstaande websites: