Vaatwasser reparatie in de garantieperiode tips!

Een vaatwasser van een bekend merk is doorgaans een duurzaam apparaat. Vaatwassers raken niet snel defect. Raakt je vaatwasser toch defect? Kijk dan eerst of de vaatwasser nog valt onder de garantieperiode. Er zijn merken die een jarenlange garantie geven, soms tot wel 8 jaar. Valt de reparatie nog in de garantieperiode? Dan wordt het defect door de fabrikant of winkel gratis gerepareerd. Een vaatwasser kan niet eenvoudig worden vervoerd. Daarom zal de vaatwasser reparateur je doorgaans thuis bezoeken.

Vaatwasser reparatie buiten de garantieperiode kun je wellicht zelf doen

Vaatwassers gaan doorgaans langer mee dan de garantieperiode. Raakt je vaatwasser defect buiten de garantieperiode? Dan moet je beslissen of het de moeite waard is om de vaatwasser nog te laten repareren. Je moet ook bekijken of je de vaatwasser wellicht zelf kunt repareren. Op het internet vind je informatie over allerlei mogelijke storingen. Wellicht is het maar een klein probleem, zoals het vervangen van een radertje of een slangetje. Voor kleine problemen vind je op het internet allerlei reparatieadviezen. Simpele onderdelen voor de vaatwasser kunnen al voor enkele euro’s online worden besteld.Vaatwasser reparatie buiten de garantieperiode laten doen

Vaak is het defect een groot probleem. Je hebt dan een officiële monteur nodig om het defect te repareren. Doorgaans zijn deze witgoedmonteurs bereid om snel te komen. Ze weten dat een probleem met een vaatwasser vervelend is. Het probleem moet dus snel worden opgelost. Een reparateur in de beurt is na even googelen snel gevonden. Helaas kan iedereen zich vaatwasser monteur noemen. Let dus goed op. Is hij gecertificeerd? Heeft hij ervaring? Maakt het bedrijf waar hij voor werkt een betrouwbare indruk? Een bedrijf dat een goede indruk maakt is de Witgoed Brigade. De bij dit bedrijf aangesloten witgoedreparateurs werken door heel het land. Kijk voor meer informatie op hun website.

Vaatwasser reparatie door een niet-erkende monteur

Een reparatie door een gecertificeerde witgoedmonteur is doorgaans niet goedkoop. De kosten voor een reparatie zijn vaak minstens 100 euro. Daar komen de kosten voor onderdelen nog bij. Dat kan een reden zijn om een niet-erkende monteur je vaatwasser te laten repareren. Je vindt deze niet-erkende monteurs onder andere op marktplaats. Wellicht ben je voordeliger uit. Bedenk wel dat je dan niet de zekerheden en de garanties krijgt die een erkende witgoedmonteur kan bieden. Ook voor reparaties geldt dat goedkoop heel duur kan zijn.

Niet-erkende monteurs vind je vaak bij bedrijven die willen meeliften op het succes van een erkend bedrijf. Zo waarschuwt Witgoed Brigade op zijn website voor bedrijven met een vrijwel gelijkluidende handelsnaam. Bedrijven gelijkende namen werken hoogstwaarschijnlijk niet met gecertificeerde witgoedmonteurs.