In Nederland willen sommige banken dat financiële rapporten aan hun een ixbrl tagging hebben. Het is dan ook verplicht om het in ixbrl aan te leveren voordat ze het in behandeling nemen.

Xbrl en ixbrl

Tussen xbrl en ixbrl zitten een aantal subtiele verschillen. Een opvallend een groot verschil is dat alleen een computer xbrl bestanden kan decoderen en lezen maar ixbrl kunnen mensen ook lezen. Zo kan de ontvanger het altijd lezen ongeacht of er iets fout gaat. De banken kunnen zo meteen zien wat de bedoeling is en hoe het verder afgehandeld moet worden. In het buitenland zijn hier al ver mee en is het bij veel instellingen verplicht om financiële rapporten in ixbrl aan te leveren. In Nederland zijn we nog niet zo ver alhoewel xbrl vaak wel verplicht is bij veel bedrijven en instellingen.

Ixbrl tagging

Veel bedrijven moeten zich nog verdiepen in ixbrl tagging en kunnen het nog niet zelf doen. Vaak hebben ze niet de afdelingen hiervoor. Ze besteden het daarom vaak uit aan bedrijven dat ixbrl tagging services leveren. Als een bedrijf kun je zelfs aangeven welke ixbrl tagging services je wil en tot welke mate. Over deze proces kun je meer lezen op de volgende sites.